Historiek van Legerstock Debackere

In 1922 werd Legerstock Debackere opgericht door de toen 27-jarige LuciŽn Debackere.

   

Hij startte de handel met het ophalen van oude metalen met paard en kar aan de frontstreek na Wereldoorlog I. Tien jaar later met de opkomst van de auto werd de zaak uitgebreid en was hij gespecialiseerd in de aan- en verkoop van automobielen. Voor de wisselstukken kon men terecht in het grote autokerkhof.

In 1940 brak de tweede wereldoorlog uit en kwam de autohandel daardoor op een laag pitje te staan. maar toen vond hij het alternatief door het afbreken en slopen van grote gebouwen, kastelen, oude fabrieken enz. Kort na de oorlog in 1945 kocht hij veel legermaterialen en legervoertuigen aan bij diverse legers waaronder het Amerikaans, Engels en Frans leger. Samen met zijn vier zonen en schoonzoon werd het bedrijf verder uitgebouwd en werden ze alom bekend in de legermaterialen.

 

Op 7 augustus 1967 overleed Lucien Debackere en de zaak werd verder gezet door de vier zonen en schoonzoon. Vervolgens gingen Jerome, Georges, Gabriël en Gustaf op pensioen. De jongste zoon Daniël richtte de afdeling op waar je tot op heden nog altijd terecht kan voor alle kantoor- en bedrijfsmeubelen.

In 1989 kwam zijn dochter Caroline in de zaak. Enkele jaren later volgde zijn zoon Stefaan, nog iets later zijn schoonzoon Stefaan. Het idee kwam al spoedig om in de voetsporen van "grootvader Lucien" te treden en zo zijn we opnieuw gestart met een Army-shop. Tot op heden kun je bij ons terecht voor alle legerkledij, legermaterialen en zowel nieuwe als tweedehandse kantoor- en bedrijfsmeubelen.

Van links naar rechts: Stefaan Debackere, Caroline Debackere samen met haar man Stefaan Vandewalle